Friday, February 20, 2009

~Tasik S Tujuh



Tasik Seksyen 7, tempat org selalu ber"jogging", lari setempat, cuci2 mata yg berpinar2 (kasi bersih sket), pasangan2 berkahwin yg selalu berjogging bersama2...(oh, sungguh aku ske tengok pakcik dan makcik yg selalu berjogging sama2..nmpak swiittt sgt!!)

Pendek kata, walau apa pun org selalu buat dekat Tasik Seksyen 7 nih, aku dan Dat pun tidak terlepas jua. Sepanjang semester ini, adala lebih 5 kali aku jejak kaki ke tasik yg tak berapa nak tasik nih...ahahaha buat apa??? jogging jugak..sama ngn org lain. tapi, dalam erti kata lain utk aku; "jenjalan, bukan jogging." hahaha

Baru2 nih, dgn merasmikan kasut baruku, aku telefon dat (bukan call, just leave a mcall) utk kejutkan dia seawal 6.25 pagi. Dekat pukul 6.45 pagi, kitorang dah kuar UiTM dah. Nak ambik gmbr pun tak nampak, sebab masih gelap lagi waktu tuh...ehehhe nampak tak betapa semangatnya aku punye semangat??? hahaha keluar seawal pagi...tapi, malangnya...lepas stretching camtuh, terus je lari perlahan2, tapi...belum sampai suku pusingan je, aku dah pancit...ahahaha gelakkan la aku sepuasnya...ahaha even main netball hari tuh pun, baru masuk padang 5 minit, dah rasa sgt pancit...ahahah stamina g mana tak tau la...ahahah Plan D aku??? jgn tanya.

Tapi, dat ngn selambanya lari tak henti satu pusingan...waaahhhh...kagum aku. Tu la Dat, lain kali ajak org lain yg kuat lari eh? hahaha aku nih nmpak je badan besar, tapi lari dan kawad kaki, adalah dua perkara yg aku akan elak the most! ehehehe

Nih antara gmbr yg sempat di ambil ketika berlari itu..ehehehe



gmbr nih aku edit dgn photoscape...nampak tak filter window dia tuh???
Open PHOTOSCAPE>EDITOR tab>HOME tab>FILTER>DISTORTS>Window.

Dulu, aku de belajar la cara2 nak wat nih dgn classmate aku, dan aku cuba utk applykannya dalam gmbr advertisement utk projek Internet Programming kitorg...punya la lama aku ambik masa edit gmbr sekeping tuh gune PHOTOSHOP. nak ingat step yg Nizam ajar lagi. marah betul aku. tapi, dengan satu dua klik je, gune PHOTOSCAPE...gmbr nih bleh terhasil. Siap boleh pilih row n column lagi. Dan, aku terasa marah sgt.

"Bila kita tak tahu cara utk menyenangkan seswatuh proses penghasilan, proses yg senang, akan btambah susah." Huh?



Nih gmbr yg aku edit ngn PHOTOSHOP. Sama je hasilnya bukan? tapi, lebih cepat, pantas dan tungkas dengan PHOTOSCAPE. Cuma 1,2,3 klik saja. Mudah. (tetiba aku rasa cam buat iklan plak) hahaha

7 comments:

kuizikel said...

tapi yg pakai photoshop tu kilat kereta dia..hahaha

hebat2 penangan photoscape.. patut bg award :)

rajin yer ko berjoging eh berjalan..bagus2

afgan suka hot fm :)

cekkeya said...

yg photoshop tuh, mmg gmbr ori dia kilat kot...aku pun tak ingat dah...hahaha

farahana said...

good job yan.. hehehhhehhhe

emaruko said...

majula sukan untuk teratai...saper nk join cekkeya leh ambik borang dgn aku. ha3

cekkeya said...

hahaha...sapa nak join ema berenang...meh2...ambik borang ngn aku plak..


berenang sambil tidur di atas tilam...yeayhhhh! ehehe

jgn marrrrrahhhh ema...!!! ahaha

emaruko said...

amboi......mengata aku yer cekkeya. aku sajer je nk bg peluang kt ko. nanti klu aku jogging gak nanti kurus mak aku runsing plak. ha3..lgpun sian bj besar2 yg org jual. xder or nk beli. :p

cekkeya said...

hahahah mung wat lawok la emaruko...nt kang, baju2 besar aku, aku pinjam kek mung..ahahahahah

baju kurung yg besar...aku bagi wat jubah...baju je, kain tak yah..ekekekekkeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...