Monday, February 16, 2009

Pembakar Semangat Plan D~



Akhirnya. Dapat gak aku membeli sepasang kasut utk membakar2 semangat berjogging. hehe. Sementara menunggu makanan yg diorder utk siap, aku n Yah meronda2 sekitar DC, (jualan gudang) hahaha tup2 nampak la kasut nih...chantek. aku berkenan. tapi, saiz takdak. tuh pun last pair. hampa n kecewa gak la. pastuh, usha2 kasut yg lain. saiz ada, tapi last pair. Saiz 41. sebelah kanan punye siap buat display lagi. maybe dah lama terjemur, yg warna putih dh ala2 kekuning-kuningan. Sebelah kanan cam kuning2, sebelah kiri putih2 lagi, sebab duduk dlm kotak. Lama jugak aku pikir ; "nak beli ke tak nak?" last2 aku ckap kat org tuh.

"kalau sy ambik gak, leh dpt murah tak?" hehe. Dia sengih smbil tunduk muka. Aku rasa dia tgh pk harga nak bg kat aku. Dia offer kurang RM2 dari harga sebenar. Aku mintak lagi kurang RM1. Dapat kurang RM3.

"Laaa...kalau tau tadi saya mintak kurang RM5."

"Mcam tuh, tak dpt la..hahhaa" sambil kitorg pun ketawa. Dan, aku rasa semangat aku terus naik utk melaksanakan Plan D aku agar terlaksana dengan jayanya. Disamping, duit kertasku yg bagai ada sayap, terbang dengan jayanya. hahaha.

Plan D aku:

1) mengurangkan lebihan2 kolestrol hasil dari lemak2 kat tangan nih,rasa cam dah gagah perkasa plak. Tangan Malik Nor pun kalah ngn tangan aku.
2) kalau jalan2, cukup la kalau badan tak rasa penat. Kira dah ringan dah la. eheheh.
3) nak turun sket berat badan aku. even aku tak timbang pun. hahahaha. tapi,kita boleh rasa kalau badan kita makin berat@ringan.
4) kurangkan pengambilan nasi. ya, nasi. kalau dulu aku ambik 3 setengah senduk, skang nih, aku cuba ambik 2 senduk je. tak pun, nasi separuh...hahahah
5) jogging2 sambil cuci mata. Dat, jom jogging!aku dah semangat dah nih.ehehe Mai, ko dah tak leh gelakkan aku jogging pakai selipar dah. aku dah beli kasut. ekekekeke.
6) aku tak mo BMI aku "normal". Sebab normal dah nak dekat ngn obes. Aku nak turun lagi index tuh. hahaha

Wish me lux ye kengkawan. hahahaha. aku selalu angan2 taik ayam je. ahahha

pssstt: Sendi aku sakit2 dah nih. tulang temulang pun sama. hasil dari main netball yg cuma menang sorak je. ahahahah. nak taip pun, lenguh2 sendi jari. Ema kata,"bedo'oh dah mung nih." hahahaha.

10 comments:

:: G~JIE :: said...

jOm yan!!

nk jOgging jgn luPe aJk aku taW!
tp jgn lg sminit ng peGi br habaQ..
nnt tiMe tu la mOOd mLs aku menYeRaang..
(hahha..munasaRaWak x alasan aku yg Nih??)

cekkeya said...

jom G-jie!

hahahaha tp, aku jalan je la...dat paling terer jogging tanpa henti...hahaahah

kuizikel said...

pergh siap ada kilat lagi tew.. psatu kaler ijo lagi tew... klu tak kurus gak tatau la tew.. kakakakkakak

cekkeya said...

errrkkk...kilat tuh tambah sendiri je...ekekekek...filter kat photoscape...ahahaha

ko balik joho nt, jgn terkejut tgk aku...hahaha

vanilla bean said...
This comment has been removed by the author.
cekkeya said...

dear vanilla bean ;)

there is nothing you can say ...ahahaha

vanilla bean said...

Baru malam semalam makan nasi lemak jati+nasi+tom yam..
What can i say.... :p

cekkeya said...

hahahaa

etlis, sepnjg hari, i cuma mkn "that tomyam + sket nasi + sket sudu nasi lemak"

hahaha can that "lemak" in nasi lemak will then be "my lemak" at lengan???

very2 konfius...ehehhe

farahana said...

huuh,, ingat nak g joging hari nih,, tp am bw g makan dominos(x masuk barang israil) lak.. huhuhu.. ber++ la kowlesstroll ku...

cekkeya said...

hahahah...mcmne leh lari target nih ana???hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...