Sunday, February 8, 2009

Saat2 Ke "Genting" an~

Uishh...penat aku tunggu entry baru dari semua yg g Genting semalam.Tapi, habuk pun tarak, so aku mulakan dulu ye kengkawan..Ya, semalam 070209, aku buat kali keduanya dalam tahun Hijrah nih, melangkah kaki ke Genting...nih semua hasil racun2 rumpai yg digunakan oleh kengkawanku...ekekeke

Post kali nih, aku tak mo citer panjang2, meh aku shortlistkan je.

~Kitorang pergi 18 org, dari KL Sentral. Pakej rm42 seorg(bas pergi balik + skyway + all park)

~Pergi kali nih, aku still tak naik lagi Space@Solero Shot. Aku sgt kagum ngn G-jie yg naik benda alah yg aku definisikan sbgai takut-giler-tak-ingat-dunia...ehehe G-jie naik sampai 3 kali...tolonglah!!!

~Aku naik Corkscrew, roller coaster yg pusing2 terbalik tuh...pastuh naik lagi cyclone, tambah lagi sket, pirate ship. rasa nak muntah sgt, aku pejam mata sket2 atas tuh...

~Tiket pergi pukul 12 tghhari, dan balik tuh, kitorang sampai semula ke KL Sentral dalam pukul 1230 pagi jugak (tak smpat nk tgk jam, kepala n perut dah lemah pusing2)

~Smpai di KL Sentral, nasib baik ada kwn ana yg bermurah hati mengambil kitorang dari KL Sentral ke Seksyen 7. aku takleh imagine naik KTM ke Shah Alam dlm keadaan ding dong tuh...

~Kami tumpang tido di rumah Mahirah pada malam itu, dan bergerak balik ke Kolej Teratai berjalan kaki seawal jam 8 pagi. Badan berlengas sgt, tak sabo nak jumpa air n tilam utk tdo!

~Lepas membersihkan diri+selesa, niat di hati mmg utk tdo...akhirnya, aku mghabiskan masa meng"edit"2 gmbr...wah, sungguh kagum dengan diri ini!

Inilah hasil2 ketidaktiduran ku itu...sila (Ctrl+Click) utk pemandangan gambar yg lebih besar ;)




























pssst: kwn aku dak ex-teknik ajak plak g Genting...oh tidakkkkkk!!!

17 comments:

kuizikel said...

stakat gi 2 kali tapi tak naik solero shot.. apa barang?

klu ko naik aku bajer ko Pizza Hut n Kenny Rogers? amacam ? berani?

cekkeya said...

hahaha...ko tunggu ye...tunggu aku g ngn kwn2 teknik aku plak...insya-Allah...

jgn lupa janji2 manismu...hahaha

hr tuh, abg am siap nak bg rm50 lagi...sapa yg berani naik...tp, ku tidak berani jua...ekekek

NedLi Natalisz said...

rasanyer-kan kalo nak naik solero shot tue.. better try naik semua benda yg lain kat genting tue dulu.. then last sekali baru naik dier erk...

sbbnyer, lepas jerk naik solero shot tue.. akak dah takleh naik benda2 lain.. hatta Corkscrew pun... sampai skrg... huhu (^.^)


~aku yg dah fobia...

cekkeya said...

hahahah tuhla...hari tuh mmg dah penat gle sbb dh try semua...mgrb plak tuh dak2 nih naik...memang dah tak larat...ingat nak cuba, tp dh malas nak jerit2 dh...ehehe

:: G~JIE :: said...

cekkeyaa..

rugi weh ko x nek!
best nk mamposss..

rase cam nk nek-turun-nek-turun-...
aissshhh!

best gilaakkk!

cekkeya said...

hahaha sbb ko dh naik 3 kali kan??? takpe2, ada berani, lain kali aku cuba...

~wan~ said...

kalau g 10x pn tp xnaik solero shot wt pe...hahahha...yan2...ak rasa baik ko naik je la...hahaha...dh byk sgt tawaran2 hebat 2....

ida kamal said...

dik wan sorg je ke laki yg g?

cekkeya said...

eh...takla...ramai lagi laki2 macho yg g,ada 8org semua laki yg g... cuma takde gmbr diorg je...ehehehe housemate wan la tuh...jap...ida nih kenal ke wan??

cekkeya said...

ok...dah kenal dah...ida classmate kan???

~wan~ said...

waa...menariknye gamba aku dgn izzi tu...hihihi...konon2 sweet love la..

cekkeya said...

hahahha boleh gak tuh cWan...pe lagi..?

~wan~ said...

alamak yan jelouse ek...hahahha...

cekkeya said...

jeles???sorry ok...takde maknenye.

Izzy, cWan kan...dia kan...dia nak ajak g Sunway. soh teman dia beli jeansss...boleh kan izzi???

~wan~ said...

amboi...amboi...yan....nk kena la ko ni...ke ko yg nk ikot ak yan???cianyea lah kt yan..jom yan ikot ak...alololo...hahhahhaha...izzi nk ke ikot ak????waaa...xde org nk teman ak shopping...nk selua....

cekkeya said...

hahaha...tak kuasa aku, ajak lah azuan ke, ema ke, dat ke. kat DC pun ada jual pe sluar2 jeans nih...ekekeekek

~wan~ said...

weekk...xabis2 dgn DC ko 2....jom r yan..mentang2 ak dh xbyk sama class dgn korang...dh xnk kwn ak...hahahhaha....awat seday 2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...