Wednesday, July 30, 2008

Home Sweet Home~~

Bila sampai kat umah Sg Buaya (H.S.H) je, adik aku awa (dah lama tak jumpa adik aku nih...)terus je nak tengok apa yg terbaru kat lptp aku, (bende2 terbaru yg di donlot scra illegal nye) ahaha sebok dia nak lagu ayat2 cinta-Rossa...best kata dia, aku pun cuba la carik...ok la gak...not bad....

Abah aku antara orang paling bersemangat sekali, bila semua anak2 nye balik..(except Adik)... Akak aku ngn abg ipo aku dari hari jumaat dah ada kat umah, ptg sabtu baru aku sampai, setelah berada dalam bas dekat 5 jam lamanya...haha Abah beriya2 tepon abang am, bila nak sampai...bila nak sampai...risau betul dia...haha bak kata abg am, orang tua, memang camtuh...abah dah jadi org tua dah...ahaha selalunye, dia cuma tua, tp perangai masih muda...skarang dah tukar laks...haha

Petang tuh, abg am ngn kak ainee terus sampai kat umah, pastuh awa bawak husna g playground...main gelongsor...suka btul si husna...berulang2 naik turun gelongsor... hahaha


Kata akak ipo aku, Husna cuma suke kat awa je...auntie awa dia...haha aku ngn akak dia wat mode "tak nak layan" je...hahaa

<<<<----------- Gambar nih akak aku dah edit2, siap ada video lagi masa dia suka+riang+gembira turun naik gelongsor, naik buai, naik horse...kelakar btul...






Yang nak cerita nih, masa kat umah tuh, abah sebok soh tengok bahagian belakang umah, yg dia tambah sendiri...bila tau aku sampai umah je, dia terus cari, "Chantek tak abah buat yg belakang nih yan?"

aku just geleng2 kepala je..."abah buat pe nih bah?"...."Nih tempat sembahyang, nt tv abah nak alih kat belakang, kalau orang dtg, tak kacau kita tengok tv...tangga nih lak kalau nak panjat2, tak yah susah2, dah ada dah(kira dah built in skali la)....kreatif btul abah aku sorang nih...haha (tuh yg kekreatifan abah menjalar kat aku sket nih...hahaha) Abah beriya nak kopekkan aku buah durian...beriya soh aku makan rambutan...dalam hati aku, aku dapat rasa (kasih syg) yg dalam sgt....huhuhu touching lak rasanya....yela, bukan senang anak2 dia nak berkumpul ramai2 kalau bukan raya ke pe....raya nih kompem aku rasa, akak aku raya kat kedah...amboi2...hahaha

yang tak tahannya, abah sebok soh anak2 dia cepat2 siap tengahhari ahad tuh, g makan2 kat umah cik Ali...dia kata ada makan2...nak kata kenduri kawen tak la gak, sebab anak2 cik ali, kecik2 lagi...takkan la dah kwen kot...haha

sumer gasak sarung baju t je...baju kurung pun takde kat umah...haha kat umah cik Ali, makan daging kambing, ikan kering, sayur nangka...besh2...haha rupe2nye, dia wat aqiqah...baru dapat anak laki...alhamdulillah...

nih acara yg paling di tunggu2, kat BP Mall ada Sale....hebat lak tuh...50%, 70%, 80%....rambang mata aku, seluar institute, ladylike, voir, tinggal rm19 je, akak ipo aku lak terkesima tgk beg2 Guess, sale gile2....terus dia borong banyak2...hahaa abg am bagi rm200 kat aku untuk aku ngn awa berbelanja...aku beli baju kurung kat First Lady...dapat la sepasang warna biru...rm50 je...siap terus untuk dipakai...tak yah nak tempah2 lagi..haha adik aku salwa beli seluar pendek, dia nak cari sweater, tp tak jumpa sebab baju2 kat situ semua singkat2...huhuhu maafla salwa...beli, seluar jeans, ladylike, abg am tak hengatttt...terus je serbu Levis....ada sale gaks...kitorang beli --- pierre cardin....rm14.50 je, less 70%...huihhhh, puas hati...dapat gak pakai branded, even beli waktu sale pun..ahaks....yg lelain tuh, beli makanan utk awa g hostel, ngn adik sekali, pastuh terus hantar awa g hostel, bg duit kat adik...pastuh terus ambik yah kat bas stand, dia saing balik shah alam sekali...sampai shah alam kol 11 lebih...pastuh yg aku bengang nih, bleh pulak tertinggal kettle elektrik kat belakang kereta akak aku....bengang btullllll....dah asek pinjam budak bilik sebelah plak...segan la plak lelama...haha

tapi, memang menarik betul bila dapat balik kumpul ramai2....tengok abah, rasa terharu lak, beriya dia masakkan tempoyak utk awa...after all, abah is abah...always like that...and being at home, is the wonderful experience....since my House is Home sweet home....ahaks

1 comment:

kui said...

woo gue blk srg buaya ler raya taun ni... jgn sedey2.. muakakakka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...