Thursday, March 3, 2011

Orang Bajet ;)

Pernah tengok tak, Destinasi Bajet??? Ala, yang pergi melancong dengan bajet harga rm300. Qi yang hensem tuh jadi pengacara ;)

Ok, nih nak ceciter gak. Ada orang yang BAJET.

Orang BAJET nih, pernah berbual dengan sorang nih.

"Aku tak suka la, orang yang wish birthday kat FB nih. Ada ke patut wish birthday "HB" je kat wall kawan tuh???" sambil membelek-belek skrin laptop.

"Biasalah, nak singkat. tak sempat taip pepanjang. Tulis la HB je."

"Tak yah wish la gituuuu ;). Tapi, kewl gak la. HB! Eh, kalau birthday kita kat FB tuh, boleh tukar tak eh? ke dia statik je, tak boleh nak ubah-ubah?"

"Entah. Cuba tengok." Setelah proses menggodeh setting di FB dijalankan, orang BAJET nih tak jumpa plak setting birthday tuh. Jadi, perbualan tamat disitu saja.

Pastuh, malam tadi, orang-bajet nih berbual lagi dengan rummetnya, situasi yang sama jugak. Tentang Happy Birthday yang ditaip HB. Situasi sama berulang jugak, orang-bajet nih bilang sama itu rummet, bahawasanya, tarikh harijadi adalah statik, final, dan tidak boleh diubah.

Akan tetapi, setelah digodeh sekali lagi, orang-bajet nih pun terjumpa setting ubah birthday tuh. Dia pun ubah ke tarikh esok pagi. Oh, tak lupa juga, orang-bajet nih pun bajet ada orang nak wish birthday kat dia, terus offkan wall. Kira semua orang tak boleh nak post kat wall dia. Bajet, kan??? ;)

Then, pagi nih. Lepas subuh, dia tengok ada 11 notifications. Messages n tagged post. Rasa serba salah tetiba membuak-buak. Dia pun lupa tujuan asal ubah tarikh birthday. Walhal cuma berpunca dari dialog orang tulis "HB".

Cepat-cepat tukar balik tarikh birthday ke tarikh sebenar tepat jam 7 pagi. Ini tidak boleh berlarutan. Tapi, tade pun orang wish "HB". Semua wish pepanjanggggg ;)

Mesti korang pun dah tahu kan, sapa dia orang BAJET tuh??? ;) Sayalahhh orang nya. Ampun maaf dipintaaaaa ;) Orang bajet dan takdak keja memang selalu camnih. Ye, saya tahu, kalau selalu buat, nanti jadi macam pengembala kambing yang selalu jerit "Serigala" dekat pengembala lain. Bila betul-betul serigala datang, orang semua dah tak percaya ;) Lepas nih dah tak buat keja bodoh tukar tukar dah. Percayalah :)

Tapi, apa-apapun, nak kongsi sket dgn korang. Selain ucapan "HB", ada ucapan lain lagi.

Kengkadang, memang kita selalu tercari-cari ucapan apa yang nak wish kat orang. Tak kira la ucapan untuk orang kahwin ke, untuk orang sambut harijadi ke, untuk orang sambut anniversary ke. Kan?

Nih contoh ucapan hebat untuk besday. Maaf korang ;



Suka ucapan dari Izzaidah. Faiz, Ekang, Izzy, Zima, mintak maaf sangat-sangat okes? Oh, sila abaikan ucapan dari orang poyo bernama Adi. Dia memang camtuh. Dia pun suka wish besday kat orang "HB". Bengang a tuh, wall telah di offkan. :)

Kalau dari Alya, untuk orang kahwin, dia ada ucapan best ;)

"Semoga saling lengkap-melengkapi antara satu sama lain."

Sebenarnya, walau ucapan itu hanya "HB", tapi tuh tanda ingatan, kan? Walau orang ucap, "T-tahniah, ataupun C-congrats ataupun SPB-Selamat Pengantin Baru, ataupun HW-Happy Wedding, ataupun HA-Happy Anniversary." Semua tuh okkay, kewllllll kan?

p/s:sorry lagi sekali. ampun yaaa? Ye, saya memang bajet bagus

7 comments:

gabanMorka said...

HB

cekkeya said...

ahahah saja je kan?

p/s: happy birthdayyyyy ;) eh salah, happy blogging :)

Mai MaMai said...

poyo gak ko ni yan.. hahaha

Chenal said...

ok la...masih da yg nk ucap w/pun HB je!
tp HB..leh jugak maksudnya 'Hantu Buncit'! whuaaa..ha..ha..ha..
LAYANNNN

diLa said...

hahahahaha..mangai gile ko yan!
kalo ade depan aku, dah kne sumpit dah ni. hahaha

norhidayah said...

tu la..gatai sgt..ak pun pelik..haha dah la xleh nk post kat wall..kekeke..nasib bek cek igt besday u bile..huhuhu :)

cikkawa said...

over teruk,,mmg bajet,,ahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...