Monday, July 4, 2011

Tukar Phone Number

Saya selalu teringin nak tukar phone number. I mean, saya teringin sangat nak tukar ke pelan prabayar yang lain. Sekarang, saya pakai M. Dengan M, saya selesa. Tapi tapi tapi. Pelan 'Y**th Club' yang saya guna sekarang, akan habis tak lama lagi. I mean, umur kan semakin meningkat. Limit untuk Y**th Club 25 tahun. Sob sob sob. Tak cool la camnih. Tak boleh la nak guna Pelan yang sekali topap, tapi takde expired date.

Hari tuh, saya pergi ke M Centre. Saya tanya tentang sim pack baru. Orang Baju Hijau tuh kata, "Sorry lah. Y**th Club memang dah tak ada sekarang nih." Whatttt? Baru nak sign up guna different name. ;)

Actually, I ada guna pelan lain. Yang itu C punya, tapi abah yang pakai. Abah selalu topap, businessman lah kononnya. Dia punya usage banyak, tapi C selalu je bagi rewards yang boleh guna sehari je. Whattt? Abah I dah la umur 64, bagi 100 SMS percuma tapi expired date 1 hari je. Apa nih? Apa nih? Ingat abah I selalu SMS orang ke? Bagilah panggilan percuma 30 minit ke. Boleh abah borak borak dengan anak-anak dia, sorang kat Kedah, sorang kat Melaka. Kan?

So, kali nih, I dah nekad. Nak survey pelan prabayar yang lain. Selain M dan C, baru teringat yang I ada pilihan lain. Digi yooo! Digi pun ada Youth Club.


Yeaayyy!!

Plan Overview:

Memperkenalkan DiGi® Easy Prepaid baharu yang memang sempoi!

Pek ini direka khusus agar agar anda dan Buddyz™ dapat berhubung setiap hari dengan nilai terhebat. Bila bersama Buddyz™, segalanya memang hebat!

  • Panggilan & SMS PERCUMA setiap hari dengan 3 Buddyz™ anda di antara 12:00 pagi hingga 8:00 malam setiap hari.

  • PERCUMA 10 SMS dengan setiap isian semula RM10.

  • Internet TANPA HAD hanya RM3/sehari.

*Setiap SIM pek mengandungi RM8 kredit pra isi.

Info atas copy dari sini


COOL tak? ROCK tak? Free SMS & Panggilan percuma tuh. Malam malam boleh gayut lelama sampai lebam tangan dan telinga. Sampai panas telinga. ;)

Oh, lupa pulak. Boleh jugak beli DIGI SIMPACK nih secara onlineeeee! Saja buat gediks letak eeeeeeee camtuh. ;)

Pendek kata,
Boleh beli secara online di SINI
Layari dan Like Facebook Digi Youths untuk maklumat lanjut.


*****************************

Fuhhh, rimas sungguh rasanya bila berAI berYU nih. AIYOOO YOOO.

5 comments:

Adem and Cats said...

hahaha pening gak nak pilih mana yg terbaek yek ..

blog saya ademncats

AZTIQAH said...

youth club dh lma xdk la hha

Encik JI said...

stkt ni still ngn upax. hehe. mls nk tukr

ayin said...

huhuhuu... ni promosi besar-besaran nampaknyer.. DG kena bagi deskaun atau bagi pree je kat cekkeya patutnya... heheh

Zack Kool said...

nk tanya camne nak padam salah satu no buddyz kita dlm plan ni? sebba sy punya hmpir penuh..makasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...