Saturday, July 9, 2011

Tukar Langsir Rumah, yo!

Yeayyyy!!! Orang nak puasa, aku sebuk nak tukar langsir. Orang sebuk nak raya, aku sebuk puasa. Oh, apakah?


Dah berapa lama entah aku pakai template yang dulu tuh. Dalam entry lama tahun 2009 dulu dulu, aku pernah cakap, taubat tak mahu tukar-tukar template lagi.  Waktu 2009 tuh siap cakap adalah kali terakhir yang aku akan tukar template. Sebab apa? Sebab susah! Leceh! Even aku budak Computer Science. ehehe  Itulah kan, orang kata. "Jangan sesekali cakap "NEVER", "TAK AKAN"." Sekarang, apa sudah jadi? Umpama meludah ke langit, jatuh ke muka sendiri. ahahha. Boleh gitu?

Sejak Blogger dah update dan tambah new feature mereka iaitu Template Designer, aku malas nak explore. Sekarang baru rajin. Semua orang boleh jadi "Template Designer" dengan bantuan mereka. Tak perlu susah-susah nak belajar CSS, HTML, masuk kelas Multimedia bagai. ekekekeke


In case korang macam buat-buat tak nampak langsir baru aku nih, meh aku tunjuk sket screenshot. Header dan template adalah inspirasi daripada Hanis Zalikha. muahhahaha Nih kes takde idea, tapi nak jugak tukar langsir. Jadiklah kan. Oh, gambar header tuh, tak cukup lagi sorang. Iyman Amalea tahun lepas tak keluar lagi. Raya tahun nih, kita ambik gambar otey? Update: Dah cukup dah, mama dia suruh letak jugak gambar Iyman. Auntie layankan je laaa, mama Iyman nih. Banyak cengkadak. ekekek. Kecik je la muka Iyman dalam header nih. Eh, auntie hutang Iyman satu entry lah. Nanti nanti eh? :)


Langsir baru. Tak berapa nak baru. Yang terbaru tengok header atas sekali. Dah tambah muka Iyman. Nampak tak? OK tak? OK tak?


In case korang lupa macam mana rupa dan warna langsir dulu, meh aku tunjuk meh. 

Perasan tak? Langsir lama dengan langsir baru, apa persamaan dia? Hint: Warna Kuning 

Oh, lagi satu. Alang-alang dah tukar langsir nih kan, nak announce jugak. Siapa yang baca entry nih, adalah WAJIB    Highly Recommended untuk LiKE PAGE BEST JUGAK kat Facebook. Siapa tak Like, aku akan kecik hati. ;) ahaha Kau ingat ada orang kisah?


Tapi, siyesli. Sila LiKE dengan rela. Tiada paksaan dalam hati dan perasaan. Kan? ;)
Klik je button "LiKE" bawah nih. Mudah, kan? Lepas Klik, boleh main jauh-jauh. 








Kenapa kena klik LiKE? Sebab bila aku yang rekemen, ia akan jadi BEST JUGAK! Poyo tak? Poyo tak?

5 comments:

Yuyunx Mohamed said...

eh cantek! simple aku suke.........
lepas tu aku jeles jugak! ahaha. nak buat cenggini tapi tak kreatip n inobatip!
takpe lah tunggu depavali nanti aku ingat baru nak tukar langsir baru...keh3

kuizikel said...

warna banner terlalu striking, sakit mata wei,hahaha.. sian iyman yg debab jadi comel je dlm banner..hahahah

cekkeya said...

-yun- deepavali? hoho kena letak kaler warna warni tuh.

-kui- striking? ala, saja je kan. sbb warna dia malap, aku naikkan saturation dia. haha ala iyman ni, nt ltak gmbr header dkt blog mama eh.ng? ala, saja je kan. sbb warna dia malap, aku naikkan saturation dia. haha ala iyman ni, nt ltak gmbr header dkt blog mama eh.

Ayin Masliza said...

aaa.... suka dengan yg baru ni.... comeyyyy......lebih menyerlah personaliti tuan rumah....

Mai MaMai said...

aku pun dah lama nak tukar langsing.. tapi tak sempat manjang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...