Monday, August 16, 2010

Top 10 Best Things for Top 10 Entry~




"Hanya Yang Best Best aje." Tuan Empunya Blog Unwanted nak anjurkan contest untuk yang Best Best aje. Nih sempena blog baru yang beliau nak bukak bagi lagi Best. Himpun semua benda benda Best kat blog ini. Blog OhBest tuh masih under construction. Perasan tak aku asek sebut Best Best Best? Ye la, kan dah kata, semua yang best best aje.

Bak kata Tuan Empunya Blog nih, "Best itu adalah subjektif." Mungkin pada pandangan aku, benda tuh best, korang pulak kata tak.

Mungkin pada pandangan aku, orang melayu suka translate Best itu sebagai Sedap. Contoh macam kita kata,

Orang Satu: Eh, best a rasa ayam black pepper nih. Tambah pulak dengan sotong goreng tepung. Cuba kau rasa pulak. Best tak?

Orang Dua: A'ah la wes. Best Best. Sedap nih. Lagi-lagi minum dengan air tembikai merah.

Ok, dapat tangkap kan maksud aku? Jangan terliur dengan dialog rekaan nih eh. Puasa wes puasa. Ok, tak nak membebel panjang-panjang berjela macam karangan 250 patah perkataan budak SPM punya. Cukup la sampai sini. Meh kita tengok video yang di ambik terus dari YouTube nih.

V

v

v

v
v
v

Sedia? Tup! aku padam lampu dah nih. Popcorn semua kat tepi meja eh. Selamat Menjamu Mata ;)



Video credit to youtube's user: Hadoukentheband


Kenapa aku kata video nih BEST?

1. Sebab tajuk dia adalah "100 GREATEST HITS OF YOUTUBE IN 4 MINUTES"
- menghimpunkan 100 video yang hits di YouTube dan dikompilasikan menjadi 4 minit (3:24)

2. Banyak video kelakar yang sebenarnya tak kelakar pun, kalau dalam situasi sebenar. Mungkin sebab orang semua tengah serius masa tuh, benda kecik tuh pun boleh jadi kelakar. Contoh: Orang bertinju boxing, tetiba je pihak lawan tertumbuk muka sendiri.

3. Banyak video comel comel yang BEST. "The stalking cat, David after Dentist, i-phone -- will it blend?, charlie bit my finger, again!!!"

4. Ada koreografi yang macam BEST aje. Buat kita rasa nak menari sama.

5. Oleh sebab aku kata BEST, jadi mestilah video nih kena jadi BEST. Lain la kalau aku kata TakBEST, mestilah jadi tak Best, kalau ikut logik akal kan?

Ok, sekian. Jom ramai-ramai join contest nih. Senang aje kan? Klik sini ye anak anak ;)

4 comments:

unwanted said...

wah, betul la ni mmg video² top.coz kbykkannya mmg da tgk sblm ni. Best²..:)

thanx utk join..
penyertaan diterima..:)

mummysyafie said...

video ni mmg best kan..sampai besar still ada video charlie ni

cekkeya said...

@unwanted: tu la, kebanyakan mmg dah tgk kan?

@mummysyafie: betul betul. entah entah charlie tuh pun dah besar kot. ahhaha

unwanted said...

tahniah kerana telah terpilih untuk memenangi contest ohbest.
seperti yang dijanjikan hadiah berupa topup dan banner utk blog akan dipamerkan.
sila hantarkan maklumat berikut ke unwanted86[at]gmail[dot]com

url blog:
no tel:
telco: maxis/celcom/digi
banner blog:berukuran 234 x 60

thanx.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...