Wednesday, August 4, 2010

Jom Ke Terengganu~



Oh, teruja lagi sekali dengan contest yang dianjurkan para bloggers dekat Malaysia nih. Unbelievable. Kali nih,

"CONTEST JOM KE TERENGGANU"

Oh, siapa yang tak mahu ke Terengganu kan? Pantai dia, jangan cakap la. Cantik yang semulajadi. Makanan dia. Kraftangan dia. Ok ok, tak mahu cerita panjang lebar.

Slogan adalah seperti berikut:

Saya suka ke Terengganu kerana panorama yang indah di Dataran Syahbandar, keindahan Pulau Redang, Perhentian, Tasik Kenyir, Pantai Batu Burok, kesucian Masjid Kristal, keunikan kraftangan dan sutera, tarikan selera tentang keenakan bilis terengganu, telur penyu, keropok lekor dan nasi dagang serta keramahan warga tempatan di Pasar Payang membuatkan diri ini bagai dibuai-buai dengan keindahan Terengganu.



Pantai Batu Burok



Sutera Terengganu


Pulau Redang



Masjid Kristal

tengok gambar je pun sudah cukup teruja kan? Sebelum tu, sudah tentu berterima kasih pada tuan empunya gambar, encik azwansalleh, isyh, tak nampak watermark dekat gambar tuh? tuh copyright, kira saya pinjam link je ye encik azwanali azwansalleh!!!

Referrer: http://malaysiagiveaway.blogspot.com/


Oh, sudah tentu orang yang saya ingin tag untuk turut serta "Contest Jom ke Terengganu" nih adalah seperti berikut:

Rasanya, cukup dah kot syarat nak join nih. ;) Sambil tuh, anda semua boleh jenguk blog kat atas nih eh. Blogwalking. Yang paling atas, paling latest entry diorang (semasa entry nih ditaip)

Korang dan korang, selamat menyukai Terengganu, okey?

5 comments:

Azwan@Mr Money said...

Salam, thank sebab join. wah ramai nye yang die tag. hope sume join la ye.. meriah la sikit. hehehe.... ok, tnggu kputusannye nanti, klu ade tuah boleh dapat duit raye lebih. hehehe....

Dia.Honey said...

nak p terengganu tahun ni..tapi kensel sbb badget kene sita

cekkeya said...

@encik_azwan: ehehe. ok, harap-harap ye!!!

@dia.honey: laaa, camtuh pulak. takpe takpe, mintak encik penganjur duit hadiah tu ye nt. ehehe.

LuVidA^^ said...

alamak x nk la join.. nnti kalah dengan yan.. haha..

cekkeya said...

isyh ida nih. ada pulak ke situ. meh la join bagi meriah lagi. ehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...