Wednesday, January 14, 2009

Mengesan Hati ~~~

Masa cuti sem harituh, aku tengok citer "apa kata hati?" yg pasal leh baca fikiran lelaki...swit citer tuh...dan baru je petang tadi, aku habiskan citer "Sepi"...mlm td aku tgk, tp ngantuk sgt, so, aku tdo n smbg ptg td...hehe pada aku, Sepi n Cinta, aku lebih suka tengok Cinta...jalan citer dia ok, cuma aku ske tengok Nasha Aziz berlakon excited cenggituh...hahaah "Adaaaam...!!!" dengan gaya ala2 minah gedik yg teruja gituh...haha

Tajuk entry nih, mmg tade kene mengene ngn apa yg aku nak story, cuma cambes je aku rasa, aku pun bubuh tajuk tuh...hehe tapi, bila teringat citer "apa kata hati?", best ke kalau kita leh baca hati org lain? apa yg dia pk masa tuh???



Baru2 nih, aku g jogging dkat tasik Seksyen 7...gara2 dat;classmateku yg beriya2 mengajak aku g teman dia jogging...hehe pancit aku...dari zaman sekolah lagi, aku memang fail kalau bab2 lari...aku pling tak ske bila org kata kat aku, "Eh, kan tinggi, kaki pun panjang...mesti kuat lari..." hakikatnya: don't judge a book by its cover...cheh!!! aku cepat tercungap, nafas cam tak cukup bila lari...haha kena blaja cara kawal pernafasan ketika berlari...hehehehe ramai org joging kat sana, so far, aku baru dpt 3 round, bukan lari tanpa henti, kira jalan2 cuci mata lah gituh...ahaks...dan, aku semakin concern dengan berat aku yg nak mencecah angka 7, aku akan berusaha untuk kurangkan ke angka 6 balik..ahaha nak naik tangga pun, aku rasa berat, rasa mengah, rasa sakit seluruh kaki...nih baru umur 20-an...kalau dh tua nt???isk3...kat sana, rmai nyonya2 tua, apek2 joging...taichi la...apa la...ke kalau kita makin tua, makin sakit, baru kita sedar pasal kesihatan???muda2 nih enjoy???ntahla... tepuk dada, tanya selera~~~

Beberapa hari lepas, aku dpt sms dari supervisor aku, "by now, awak dh kene siapkan scenario awak. Saya start next week..." Gulp, memang puan aku dh pesan awal2, soh siapkan objektif projek aku yg pertama..tapi, tu lah...ngengada sgt, masa cuti tak nak buat...hehe

Aku harap sgt2, fyp aku berjalan lancar, semua org punya fyp jalan smooth je...tak de bengkang bengkok sgt...semua org sihat2 je, makin ringan, makin ceria n makin berseri...apa2 pun, kalau de masalah, jgn simpan dlam hati, kalau tak, dia jadi racun...hehe aku seorang yg berfalsafah sekarang nih...mana taknye, kelas philosophy aku hari rabu n kamis...cuma kelas tuh satu je aku ada, untuk hari tuh...moga2, aku jadi org berfalsafah, bukan berfalsampah...ahahhaha...

thanx to: cWan for d "Sepi", akakku yg dh lama beli "Sepi" tp perap kat Kedah...
thanx to kengkawan yg share2 citer...n dat yg beriya ajak aku g jogging, dan aku yg beriya-ngengada-excited-nak-ikut....

3 comments:

kuizikel said...

aha.. yelah2..nanti aku hadiahkan kat ko dvd tu..dvd tauuuuuuuuu

aha dah nak angka 7.. .mengata akuuuuuuuuuuu.. paku dulang paku serpih.. masa i umo awal 20-an, berat i awal2 60 je tau... kira ideal gitu....

NedLi Natalisz said...

huhu.. aku pun mcm kena start semula laa aktiviti jog/berjalan pantas nie... (^^i)

sbb pocho2 jer x cukup untuk mengurangkan berat badan (T_T)


erm..

Ramai yg ckp Aper kata hati tue best, tp x berkesempatan nak tgk lagik... nanti aa tgk (^^,)

cekkeya said...

kui: ala, aku dh tgk...takbest sgt compare ngn cinta...ko wakafkan je la dvd tuh kat org lain..ehehhe

angka 7 tuh baru nak...belum cecah lagi...ko dengki...hahaha

ned: tu la pasal...meh kita joging sesama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...