Tuesday, November 18, 2008

Tarikan Magnet Ke Kutub Selatan~~~

Exam dah habis...tiket balik kampung pun dah beli...tak sabar rasanye nak balik umah, jumpa kengkawan lama, qada` lagi tidur2 yg masih berbaki, dan bersuka ria untuk jangkamasa yg terhebat, sebelum memulakan kes2 fyp...hehe cakap pasal fyp nih, makin pk, makin malas nak buat...tutup la citer nih...hahaha

Pagi semalam, adik2ku ade sms...tanya bila nak balik umah, yg tak leh tahan, ayat last tuh, siap macam nih, "jgn lupa bwk citer2 best eh..." hahaha pastuh, lama2 plak tuh, bila aku balas punye balas, aku send plak camnih, "ok, ntkan kepulanganku...tungguuuu"
dia plak balas, "Ok, aku nantikan kepulanganmuuuuu....oh laptopmu...hahaha" kuanghassam btul punye adikkk...hahahaha

Nak kemas barang2, tp, sebab tiket aku 20hb, aku rasa lama lagi...hehe pepagi nih, tgkla camne, dengan tkde beg baju yg besar, kotak lagi...semalam ema baru je bawak pulang 5 kotak, hasil usaha dia g cari kat kedai mana ntah...huhu

Selalunye, bila cuti2 sem cengginih, mulalah kengkawan aku merancang plan yg berbakul2, nak g sana reramai la, nak wat reunion la, nak g situ la, nak g sini la...macam2...setiap kali diorg tepon, tu la modalnye...aku pun sokonglaa..."best gak eh, nt mesti jumpa si polan, si polan dan si polan..." tapi, selalunye, plan yg berbakul2 td, cuma sekadar kata2 bualan kosong je...haha

Dah lama sebenarnye rancang nak g Kota tinggi, umah kawan aku yg sorang nih, Wana...tp, setiap kali tuh, ada je alasan aku tak leh nak g...hahha dia pun dah masak dah ngn aku, siap cakap lagi :"ko kalau sampai aku kawen pun sok ko tak dtg gak kota, siap la ko..."hahahaha rancangan aku kali nih plak nak g JB, tapi itulah...kalau setakat planning je havoc, tp implementation dah kantoi...tak leh nak buat pe dah...ahahha

So, skang nih tarikan ke selatan memang betul2 kuat, sama kuat macam tarikan magnet kat bantal aku...hehe pasnih nak kemas2 barang, nak tumpang letak umah ana...hehe bwak turun barang dari aras 6, pastuh punggah lagi, bawak g umah ana plak...di tingkat 3...hehe fuhhh! satu kerja lagi tuh...

pssst: aku dah habis tengok 3 citer lagi...peace...V(^_^)...nasib aku pilih movie yg betul...gelak sorang2 aku dibuatnye...hehe

pssst_2: aku tunggu citer Prison Break...ape jadi sterusnye ngn Scylla eh? Jeng jeng jeng...

7 comments:

tawawfayakof said...

aku tengah talipon pon sebok kaco..huu.



fowd kat 2 org lagi tu~

cekkeya said...

hehe mesti a...tak kacau tak best plak...tepon pun nak pilih tepi bank islam ke?...mana2 tempat line sama je la...hahaha

nedli said...

waa. sem break erk korng? lg dua hari tue.. baru nak kemas beg balik kg?

akak dulu seminggu lagik nak balik beg dan siap depan pintu bilik tau.. hahaha.. giler teruja nak balik... (^^)

oklah selamat bercuti sakan erk..

cekkeya said...

ok, thanx...

hehe saje je kemas lambat...sbb malas nak angkat barang..hehe

akak jenis yg homesick, kan???lalalala...

NedLi Natalisz said...

i x homesick okeyy...(^^li)

org2 kampung yg rindu sgt
kat akak nie.. hahhahahah
(^^,)

Kiddouz Kiddoulicious said...

prison break? yg latest skali saye nengok dorg tu dah nak curi dah bende tu tapi kantoi la pulaks dengan CCTV.. huhuhu..

cekkeya said...

Kiddouz, PB dah lama sangat tak tengok...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...