Monday, November 17, 2008

Benar2 Bingung~~~

Satu episod peperangan telah berlalu untuk jangkamasa ini...dan, buat kesekian kalinya, aku bingung*** kepala bagai berpusing2, menandakan seswatuh yg telah selamat tapi masih belum benar2 selamat...apakesss ayat nih???haha

Lepas je aku habis paper semalam ptg, yg mmg campeh(macam hampeh)...aku telah selamat meng qada`kan tido aku yg terbengkalai, aku bantai tengok 3 cerita dalam satu round...dan, mungkin plak aku tersalah pilih cerita...aku telah berendam emosi dengan citer tuhhh...hahaha (mode jiwang dah...) satu citer nih KUNGFU DUNK(mandarin), citer pasal kungfu+slam dunk...pastuh, aku layan "gokusen special"(korea)...aku rasa citer nih ada series yg bersambung2, tp aku terus tengok edisi speshel...citer nih paling kuat bermain emosi...haha

citer pasal frenship, hbgn cikgu ngn anak murid, citer nih fokus kat rakan2 sekelas yg nak graduate sesama walau papepun yg terjadi,mereka nak biar ada 'kenangan bersama' antara mereka, tp, bila dah nak habis sekolah, macam2 dugaan terjadi kat mereka sekelas(buat pengetahuan, semua ahli2 kelas golongan insan berkromosom XY...ekeke cikgu mereka pula, sebaliknya)~~~

ada yg dapat tawaran belajar kat U, ada plak gagal ujian kemasukan ke U, ada yg dpt tawaran keje, ada yg nak sambung bisnes bapak diorg, ada yg tak pk2 lagi nak buat apa lepas grad(habis sekolah, diorg dpt diploma-(subtitle tuh tulis cenggituh))
kelas 3-d nih, kelas plg bermasalah la, so, vice principal kata, kalau diorg buat hal lagi sblum grad, diorg sekelas takkan bleh grad...


diorang pulak dengan selambanya, siap buat trip g Onsen(nama tempat), kebetulan camne ntah, cikgu diorang pun g gak Onsen; bercuti... berlakulah macam2 tragedi pastuh...

konflik plak terjadi, bila kat sekolah, keputusan ujian kemasukan ke U dah kuar, ada 5 org ahli kelas 3-D yg ambik ujian nih, tapi cuma 2 je yg layak...yg 3 org nih lagi, teramatlah kecewanye...diorang melangkah kaki ke kelas, pastuh kat pintu kelas, yg sorang kata, "Aku gagal masuk Art College" (sambil buat muka sedey teramat), yg lagi dua pun, sama kata camtuh...rakan2 kelas lain, try nak happykan balik keadaan, diorg kuarkan gambar trip g Onsen yg terbaru, tunjuk kat dak2 yg kecewa tadi nih, sekali tuhh...semua gambar tuh ditepis dari tangan kawan dia: aku copy paste ayat nih dari subtitle :

Look! (sambil tunjuk gmbr kat 'muka2 fail')
Hey, pictures turned out to be great...(dia bagi gambar2 nih kat "muka2 fel")

tapi, pastuh muka2 fail nih lakkk, tepis tangan kawan nih yg cuba nak cheerkan mood diorang...Noda, salah sorang pelajar yg fel ujian kemasukan tadi, kata :

"I don't wanna.
I ain't have time for this."
(this maknenye, dia takde masa untuk gambar2 nih, nak g trip ke, reunion ke...)

I'm sorry...kata kawan yg cuba nak cheerkan mood nih, sambil tunduk memungut gambar2 yg jatuh ke lantai...

Kemudian, sorang kawan bersuara tak puas hati:
Hey!
You didn't have to be so nasty.
Kuma just wanted...to cheer up this situation.


Dengan penuh belagak dan egonye, si 'muka2 fel' nih cakap:
Isn't that what we call,"Mind your own business?"

Bila ada org naik angin dengar statement poyo_melampau, sorang kawan lagi cakap "Chill..." untuk tenangkan keadaan...
Pastuh, sorang2 bagi alasan, nape diorg takleh g reunion yg diorang pakat2 nak buat:
I pass.I can't join class reunion trip.
I also start getting a job. No more easy going student.
I'm failed. So I must study harder.
I only have to go to a university that I really did not want to go.
You are better... you can go to university, any way.(muka2 fail jawab)
There are some who cannot go to universities due to their household problems.
If you really want to go, why not work and go to Night School?(sorang kawan bagi idea yg bernas)
Tapi, idea2 bernas tuh, telah disangkal oleh 'muka2 fel'
Stop talking like a king. You passed the 3rd class university.(Ko pass 3rd class uni, leh la ko cakap camtuh...kitorang yg 'fel' nih????)
3rd class university?(kwn2 lain tergezut...kagum sejenak...)
Stop it!(kwn2 lain cakap)
Pastuh, sorang2 sambung lagi cakap:
Everyone has his own problems...
There are some who could not advance to the track they wanted to take.
You just show some considerations to those people.

muka failed plak tanye...
Consideration? What?! or Sympathy?
Apparently, you have no problems.
(Ke ko simpati kat kitorang yg bmuka fel nih? ko xde problem, leh la cakap camtuh...)
No, that's not it.(Semua kata: diorang bukan simpati or whatever...)
Then, what?
Uchii(nama org) just worries about you.
You understand?
(Kitorang sumer juz risau tentang korang...)
Dengan kereknye, si 'muka fel' nih cakap:
No I won't. Unlike Shin(dpat tawaran dari 2 uni), I am not clever.
Shin balas:
Why do you have to say such a thing?
Rakan2 lain kata:
You guys, stop this already. What do you want from quarreling?
It's bad to quarrel, isn't it? Yankumi(cikgu diorang) might lose the job.
Si 'muka2 fel' terus membebel:
A honor student is different from us. He thinks highly of teachers.(He----dia lebih tuju pada Shin)
Hey, Noda.(kawan lain marah dia sebab kuarkan statement cenggituh...)
Noda, si muka fail cakap lagi...
Yankumi (cikgu diorang) has nothing to do with us once we graduated. Nothing to do...Once graduated, we take our own courses.
Sorang pulak membangkang:
That's not true.
'Muka2 fel' sambung cakap:
That is true. You are an elite and we are drop-outs. What's it got to do with this?
Kengkawan lain kata:
We are buddies, aren't we?
'muka2 fel' pun jawab:
Buddies? You are laughing at us, anyway. You think we are lower than you are. You've been thinking that way.

Geng2 'muka fel' sokong: Yeah. That's right.

*******Bermulalah adegan gaduh2...tumbuk menumbuk, hentak menghentak sesama mereka*****

pengajaran citer nih banyak sgat...espeshelli pasal frenship, kawan2...
maybe, aku salah pilih citer, tertengok citer yg emosi nih, padahal nak tgk citer kelakar2, yg leh hilang tenshen...leh hilang pening, leh hilang stress....dan selepas aku emosi, aku tertidurrr...dan bila bangun, aku jadi pening,bingung, (kat mana nih? pukul bape dah nih? siang ke malam nih?) dan sampailah satu ketika, aku terus menaip (keletak-keletuk) entry nih di awal2 pagi buta...haha

aku masih lagi BINGUNG*** aku takut aku bingung, pastuh kang jadik bengong...
bingung------> bengong

Pssst_1: suke lagu: Adam-Benar2...kubenar2 bingung...benar2 bingung...ekekakekekeke part yg: "Ku sangka ku tabah berdikari, rupanya rapuh untuk berdiri...." lalala

Pssst_2: soklan dari sorang kawan: adakah kita perlu jatuh berkali2, sebelum merasa betapa manisnya sebuah kejayaan???
last muqadimah, Lu pikirla sendiri!!!~~~

4 comments:

tawawfayakof said...

CG oh CG

cekkeya said...

hahaha,,,

bukanla...cg tuh exception handling...

nih kes movie yg tersalah tgk ...

renjou satoru said...

rajin ko salin subtitle dia..hikhik..

cekkeya said...

hahha bukan salin, tapi copy n paste...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...