Tuesday, October 28, 2008

~OPEN~

Apa lagi perkataan2 yg mggambarkan terbukak@OPEN?

Open Book~
sebenarnya, untuk lebih spesifik lagi, aku ske perkataan; OPEN_book_TEST...takyah study, takyah susah2 ingat semua formula2+konsep2 yg sememangnye amat payah untuk aku ingat...(tapi, cuba tanye aku benda lain2 selain semua tuh, insya-Allah aku ingat~~~)

festaim aku rasa, untuk sem nih...aku dgr istilah OPEN_BOOK_TEST...sejak masuk uitm nih, tak penah lagi rasanye buat test secara open~~~ dan, aku ske perkataan:

"nih open book test, tp...bukan open mouth!"
(abg-yg-jaga-test-yg-agak-kereks,2008) sila baca dgn nada serius-mius...hehe

Hari Terbuka~
Kalau masa sekolah dulu kala, hari terbuka nih yg mak bapak datang ambik kad penyata...aku paling tak ske,sebab:
1)result teruk pastuh nak soh mak bapak dtang ambik kad penyata laks...
2)pastuh, akan kedengaran la ayat2 cenggini; ~anak pakcik nih kuat tido~anak makcik nih selalu berangan dlm kelas~anak pakcik nih selalu main2 dalam kelas~anak pakcik selalu je ponteng kelas~bla...bla...bla...

Open-Minded~
istilah yg nih, aku tak selalu dgr, sbb tak penah org cakap kat aku...adakah itu bermaksud, aku tak terbuka?hahaha lu pikirlah sendiri~~~

Open Source~
benda nih, aku paling ske, bab2 yg open source nih, aku sokong seratusPeratus... segala yg open dalam bentuk sourcecode ke pe, aku skeee sangat....ehehe

Open House~
istilah OPEN_HOUSE aku jumpe bila raya je ...haha dan, bila dgr je open house, aku ske...haha leh jalan2, cuci2 mata...leh cuci2 tekak&perut...itu paling penting...cakap pasal open house nih, aku&kengkawan baru je balik dari open house classmate kitorang...rumah dia kat cheras, kebetulan, dekat ngn umah keluarga_angkat aku & ema...kitorang bantai la g naik bas+ktm+lrt...perjalanan yg sgt letih+sakit_kaki_maki, tapi sangat enjoy!!! aku akan post en3 pasal perjalanan ke sana selepas nih...nih serba sedikit gambar yg sempat disnap di open_house_nizam ;)


From Alkisah...

tuan_rumah_terbuka: nizam yg berbaju hijau

From Alkisah...

tuan rumah sama sedondon ngn partnernya...fokus kat baju kurung hijau sebelah kanan~~~

From Alkisah...

sebelum ke rumah nizam, sempat singgah rumah terbuka blok 34, flat sri melaka..(keluarga_angkat_ema yg ajak)

From Alkisah...

kakak angkat ema, si baju biru~~~

From Alkisah...

ayah angkat ema~ encik minhad...

From Alkisah...

gambar2_keluarga_nizam...ahahaha

From Alkisah...

anak sedara nizam, merangkap geng hassan~~~
aiman nih siap buat demo hidung kembang kuncup dpn kamera, memang sgt tak terlayan karenah dia...

From Alkisah...

pembuka selera sebelum melantak mee...

From Alkisah...

sempat bergambar "KAMI", sebelum menunggu nizam pulang dari membeli ais...

From Alkisah...

tuan rumah dgn baik hatinye, menghantar kami ke stesen lrt...

From Alkisah...

keadaan dlm kete yg penuh sesak dgn orang2 yg sangat la kecik saiznye~~~

From open_house
cebisan2 peristiwa~~~

From open_house
sila fokus kat gmbar berlatar belakang buku2...haha

pengakhir kata: berbalik citer OPEN n terbuka td, adakah semua yg OPEN baik untuk KITA?...jeng...jeng...jeng...sekali lagi, lu pk la sendiri!!!

tapi, aku paling setuju,bila org kata :OPEN_HOUSE nih bestttttt....

9 comments:

tawawfayakof said...

open air xde pon

cekkeya said...

open air???hahaha nt aku wat ek...

cas said...

auntie yan, open house kita tak pegi pungg...

cekkeya said...

husna...mama husna poyo je lebih...sms soh g, tp nak g naik pe?hahaha kang kalau auntie g, habislah segala makanan yg ada...haha

fresh air and smell of wood said...

yan selalu sangat guna tag line nabil tu pehal....nabil tu kiut la yan huhuhuh..payah la camni...;>

fresh air and smell of wood said...

weken ni free x,nk wat clas lakonan.kasi improve sket hahahahahhahaha

fresh air and smell of wood said...

abu dah x da...nnti lau KAMI da audition...senang sket....

cekkeya said...

amboiii atennnn...hahaha ko masuk a audition...nt leh ganti abu...hahaha

ps:nabil tuh dah berpunye dah...siap cakap dia kiut miut lak...payah la camnihhhh....

Amiene Rev said...

Yup. Open House memang best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...