Tuesday, April 26, 2011

Rasa nak Makan Orang?

Rasa nak makan orang? Wei, jangan jangan jangan. Banyak lagi benda lain yang boleh makan, otak otak kempas ke, jambu batu ke, belimbing besi ke. ;)

Sabtu lepas, 23 April 2011, pergi jalan-jalan dengan niat untuk lepaskan tensen setelah perasaan rasa-nak-makan-orang hadir dalam diri ini. Hey, tanya pulak. Apa nak buat untuk lepaskan tensen? Common sense sangat soalan tuh. Kemon lah kemon lah.

Kalau tanya dengan orang perempuan, apa yang mereka buat untuk lepaskan tensen. Jawapan fevret selalu akan ada tiga je, "SHOPPING, KaraOK, MAKAN". Betul kan?

Jadi, aku pilih jawapan nombor tiga. Makan. Malam sebelum tuh, dah search kat tenet, apa benda yg seswai sekali nak pi terjah. McDonald? Na na na, dah biasa. Pizza Hut? Na na na, baru hari tuh g makan. Sushi King? Na na na, mahai tak cukup duit nak bayar kang. Aku hantu sushi. ;)


Pk punya pk punya pk punya pk lagi, Johny? Secret Recipe? Na na na. Setelah habis idea, habis modal, KFC datang menjelma. So, why not, kan? Dah lama giler kot tak makan KFC. Ada apa dengan KFC?


Ada ini. Burger dia yang sedap dan enak dan melazatkan dan kenyang dan siyes tak tipu. ;)


Breakfast start 4am -11am. Everyday ;)

Bergegaslah aku dengan Wong mencari KFC Breakfast seawal 10 pagi. Awal la tuhhh bagi aku. ;) Free Coffee Refill, OK la tuh kan. Tak tahu sama ada aku lapar atau pun apa. Tapi, memang rasa sedap sangat. :) Tak percaya, cuba tanya Wong. Next time, kitorang siap rancang nak kuar awal, pergi pukul 9 pulak, nak rasa yang ada cheese on top tuh. ;)


Bila perut kenyang, terus senang hati, masuk berjalan-jalan ke Jusco. Tengok tengok sale, sambil cari hadiah untuk kawan kawen. Oh lupa plak, ada discount 15% untuk barangan baju etc., dan 5% untuk makanan etc. sampai akhir bulan April 2011 kot. Korang double check balik. Tak sure sangat.

Oi oi oi, lupa lagi. Mak nenek betullah sekarang nih. Ok, KFC tadi tuh kan, skang pun korang tahu ada O.R Chicken Chop. Alah, macam gambar bawah nih.


Kalau korang pergi KFC, pastuh beli chicken chop macam gambar atas nih, korang boleh upgrade to Regular size of Cheesy Wedges, betullll, tak tipu. Tapi sampai 30 April 2011 nih je eh. Korang kena PRINT coupon bawah nih. Tak kisah la Color atau Black n White. Boleh aje.



Suka tak, suka tak? Suka kan?


Bila perut dah lapar balik petang tuh, beli ini pulak. Tak dapat Sushi King, Sushi kat JJ pun ok lah ;) Rasa dia memang sama je lah. Kalau beli set yang bawah nih, RM4.90. Rasa sama saja, sedap ;) Memang tak berubah, walau tukar pekerja ;)

Sushi JJ ;)


Lepas dah pung pang borak borak berdua, cari idea lain, makan aiskrim plak. Aiskrim nih RM5 saja 1Liter. ;) Kan dah cakap tadi, Jusco tengah sale untuk Ahli JCard. Jadi, kitorang beli, makan, kongsi, borak borak dan kenyangggggg ;)


Akhir sekali, bila dah balik, tengok ciku dekat kolej dah kembali berbuah. Tengoklah kau, macam anggur pulak banyak dia. ;) belum besar lagi, jadi jangan lah berangan nak pergi petik. ;)

But, seriously, MAKAN adalah terapi terbaik untuk lepaskan tensen. Tapi, make sure jumlah makanan, jumlah kalori yang anda ambik. ;) Jangan terlebih, takut obes.

Akhir sekali, Jom Kita MAKAN ;)

6 comments:

tawawfayakof said...

oh.. patutlah..

XD

cekkeya said...

cettt kau topek. apa yg patutlah? ahahhaha

mykhalis said...

uihhh..nampak sedap betoll

kuizikel said...

bawak balik ciku weiiiiiiiii

CutieIntan said...

papagi gi makan KFC..sedapkan set breakfast dierr..huhuhuh

Ayin Masliza said...

wahhhhrggggg..... lapar dibuatnyer.... agak letih bijik mata ini tertinjau2 makanan di sebalik iklan nuff tuuu hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...