Friday, November 12, 2010

Bila Cinta~

Bila tengok pengantin, suka datang bergambar dekat-dekat. Nak ambik berkat. Nak tengok dia pakai baju apa, pelamin cantik ke tak, pasangan pengantin tuh sama padan ke tak, hantaran dia apa benda, lauk pauk dia sedap ke tak, bla bla bla. Ahh, intro entry yang sengal. Meh meh skip, terus ke isi yang tepat.

Minggu lepas, hari Ahad, 7 November 2010, sorang ex-classmate masa Uni kat Shah Alam dulu, nak dijadikan cerita, dia kahwin la. Bukan nikah eh. Nikah dengan kahwin lain tau maksud dia. Belum nikah tak boleh kahwin. Belum nikah tak boleh bersanding. hahaha Kau merepek apa hari Jumaat nih. hahaha

Kitorang panggil dia Kak Lisa. Dah selamat pun bersanding pang ko pang ko pang. Tema dia coklat-coklat gold aku rasa. Majlis nih kat rumah dia dekat Kampung Sijangkang, Selangor. Jangan tanyalah dekat mana tempat tuh, aku ikut orang je. Tau-tau dah sampai. ehehe Thanx untuk Ana & Am yang sudi tumpangkan kitorang hari tuh.

Tengok, semua orang sebuk bergambar dekat dengan pengantin. Ada ke orang bergambar jauh-jauh dengan pengantin? Takde kan??? Kan Kan KAN? eh terCAPS LOCK pulak. ahah Apa-apa pun, selamat pengantin baru, Kak Lisa ;)

Pastuh, perkara biasa yang kita boleh tengok selepas satu-satu majlis perkahwinan kawan, adalah:

Bila ada ex-classmate yang kawen, lepas tuh terus penuh notification kat facebook, orang tag sana, orang tag sini. Album mesti tajuk "Majlis Perkahwinan Si Polan", tapi gambar pengantin cuma sekeping dua. Yang melebih-lebih mestilah orang yang tukang pergi majlis kahwin tuh. Betul tak, betul tak? Tak setuju boleh beram***. aahhahahah garang aku hari nih.

Samalah situasi kat sinih. Aku boleh tak TERPERASAN yang aku takde snap pun gambar pengantin lelaki. Kejam tak, kejam tak? ahahha

Antara yang hadir hari tuh, eh, apakes aku nak senaraikan? ahhaha tak pe lah, hari Jumaat hari Mulia nih, tangan aku dengan ringan hatinya untuk menaip, otak aku dengan ringan sel untuk mengingat.

Dari kiri: Niza, Nurul, Ecah, Ana [eh pesal tak nampak muka plak?], Mai, Dat, Sue, Alya, Azrizal, Sapik, Amin. Eh, kenapa Prof Suhaimi takde dalam gambar?

Hassan pun ada pergi jugak, tapi lain trip. Oh, tak lupa jugak si Iqa. Dah lah pergi sorang-sorang, pastuh sesat, lepas tuh terus give up tak mau pergi, lepas tuh terus tunggu dekat Jusco Bukit Raja sebab lapar sangat. ahhaha mari gelakkan Iqa. Tak pe Iqa, aku tau niat kau murni. Lain kali, orang lain kahwin, akan di pastikan kau tak tertinggal trip eh? ;)

Lupa pulak nak story. Hari tuh, si Official Photographer [OP] untuk majlis kawen Kak Lisa nih, boleh pulak main tangkap-tangkap gambar si Alya [berbaju hijau]. Pastuh dok usha-usha Alya. Aku siap tambah menambah kata dekat si OP nih yang Alya masih single mingle walhal tunggu masa je nak naik pelamin pulak. ehehe Si OP tuh siap mintak emel nak hantar gambar. Pastuh, asek nak tangkap gambar Alya je. Giler betul OP nih. Rugi pengantin macam nih. Suruh ambik gambar pengantin, si OP nih pulak dok hala hala muncung kamera nak jadi stalker si Alya. ;)

Ok, berbalik pada kisah si Iqa tadi, pulang je dari rumah Kak Lisa, kitorang bergegas ke Jusco Bukit Raja mencari Iqa yang kelaparan. Lepas tuh, terus je lepak kedai Mamak. Minum air segelas, pastuh borak berjam-jam. Harus lah kan? Jumpa pun setahun sekali.



Lama betul tak jumpa sekor sekor dalam gambar atas nih. Banyak betul benda nak diborak. Dah puas borak, makan pulak. Lepas tuh, melalak dekat Hotel Quality. Berbaju kurung dari pagi sampai malam. Si Hassan pun join sekali. Oh, gambar kat atas nih yang berempat pegang mic tuh ikhsan dari Mai. Sampai pukul 12 baru balik rumah masing-masing. Walhal esok tuh hari Isnin. Aku tabik spring la kat korang. Lain-lain tahun, kita kumpul macam nih pulak eh. Biar ramai sket, okeyh bebeyh?


Akhir sekali, sangat comel macam nak picit-picit bila tengok gambar anak Ana nih. Bila tengok orang kawen, mula datang dekat-dekat nak ambik berkat. Bila tengok anak orang, mula sebuk nak pegang, bajet muka keibuan. hahahaha.

Ok siyes, nih perenggan yang akhir. Ana, tabah eh. Buat si Fahmi yang kemalangan hari tuh, moga cepat sembuh. Buat korang semua yang dinyatakan dalam perenggan-perenggan sebelum nih, moga korang terus sukses dan berjaya dalam semua lapangan hidupppp!!! Hidup dan Maju Semuaaaa ;)

p/s: belum habis lagi story pasal ke Shah Alam. Fuuhhh!!!

4 comments:

vanilla bean said...

sila nyatakan sekali 'keterlepasan' aku nak makan kenny rogers free!
grr... pis!

farahana said...

tq ya yan, Alhamdulillah, ana da semakin sihat, nnt kita jumpa lagi ye, sori la ana x bape sihat nak layan kenah korang, hikhikhik..... insyaAllah di lain lapangan, kita jumpa lagi.

cekkeya said...

@yah: ko cuti hari raya haji sampai bila?

@ana: alhamdulillah. syukur. jaga diri ana ;)

Her.Jaded.Playlist said...

yan, bila baca balik blog ni br org di-remind-kan balik betapa sempoi n kelakarnye tuan punya blog ni. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...