Monday, January 11, 2010

Mari Berchenta~

Lama rasanya tak menaip atas keyboard. Bukan keyboard alat muzik tuh, nih keyboard komputer. Ingat aku nih pencipta muzik ke selalu nak main keyboard bagai ? ahahha Marah marah. Aku marah nih. Ada cerita sedih di situ. Ada nada rendah untuk ayat pertama pendahuluan nih. Tapi, tuh semua tak penting. Sekarang nih adalah masa untuk bergumbiraaaa!!! Jom kita buang semua nada sedih, ayat sedih, masukkan dalam recycle bin, empty recycle bin, dan pastikan kita boleh dapat balik data yang dengan sengajanya kita buang. Tahun 2010 kan tahun baru!

Ok, cukup cukup dengan bebelan yang kurang berzat nih.Aktiviti yang berzat dan bukan main-main punya adalah ”Perjumpaan Bekas Rakan Sekelas 5 KJ 1 2004”. Ini berada dalam carta teratas 10 aktiviti yang aku mesti dibuat.

Tapi, tajuk “sekelas” dalam ”Perjumpaan Bekas Rakan Sekelas 5 KJ 1 2004” macam ramai sangat je bunyinya yang turut serta perjumpaan tuh. Aku tukar la tajuk nih. ”Perjumpaan Bekas Rakan “Perempuan Sekelas” 5 KJ 1 2004”.

Nampak tak bezanya?

Rasa tak lengkap kalau bebel tanpa arah tujuan, tanpa dibuktikan dengan gambar. Macam kita pergi Negara Korea, jumpa pelakon. Contoh nama dia Rain, tapi bila orang tanya, mana gambar? Kita kata kamera rosak masa nak ambik gambar tuh. Jadi, kurang gempak la penipuan tuh kan?



Jadi, dengan ada gambar nih, maka terbuktilah pembuktian tajuk ”Perjumpaan Bekas Rakan Perempuan Sekelas 5 KJ 1 2004” melalui Theorem-Pergi-Korea-Jumpa-Rain. Untuk membuktikan lagi, nih ada satu lagi gambar.



Nah, kan betul tuh rakan ‘perempuan’ sekelas 5KJ1. KJ adalah erti kata pendek untuk Kejuruteraan Jentera, sekarang nih orang panggil Mekanikal. Memang 4 ketul orang je yang berjantina perempuan kalau ikut kad pengenalan. Memang riuh la bila kumpul balik. Yang sorang jerit ”Haaaa”, yang sorang lagi jerit ”Hiiiii”, sorang lagi ketawa mengilai ”Muahahahahahah”, sorang lagi membebel ”Bla bla bla”. Syiok je rasa. Karaoke sampai 2 jam, main bowling semua dapat spare kecuali Sab yang pro. Sebab lane yang teruk kat situh, bola yang tak best, entah kurun keberapa punya, aku yang jarang-jarang spare, tiba-tiba spare. I laiiiikkkkk. Makan Yong Tau Fu dekat jam besar tuh, tengok sunset dekat Danga Bay, naik gerabak yang gedek-gedek tuh. Syiok buat kali keduanya. I laikkkkkkk buat kali keduanya.

Tiga orang kawan aku nih comel-comel je. Kalau ikut ketinggian, aku tinggi sket dari diorang bertiga nih. Masa sekolah dulu, bila balik je dari sekolah nak ke asrama, bila empat empat orang lari terkedek-kedek, bila aku sorang je yang nampak lebih tinggi dari fara, wana, sab, ada je suara-suara budak lelaki sumbang menjerit dari belakang.

”Oi mak itikkkkkk!” tuh panggilan untuk aku.
”Oi anak-anak itikkkkkk!” tuh panggilan untuk fara, wana, sab.

Tapi tuh dulu. Kengkawan aku yang comel-comel nih dah keje dah semua. Sikit masa je lagi nak kawen. Bukan lagi budak-budak sekolah yang dulu lari terkedek-kedek kejar lauk sedap dekat dewan makan. Bukan lagi budak sekolah yang bangun lambat masa rombongan kelas ke Penang. Bukan lagi budak sekolah yang kena pakai bedak habuk tingkap sekolah masa kena denda dengan cikgu Yunus sebab tingkap kotor sangat. Bukan lagi budak yang minat diam-diam dekat sorang budak laki yang sekarang dah bermisai berjambang. Bukan ye kawan-kawan. Alangkah indahnya saat ketika itu.

Ok sudah. Aku terperasan umur masih 17, sedangkan umur itu sinonim untuk tahun 2004. Sekarang sudah 2010. Rindu. Siyes Rindu.

Anak-anak itik semua, ingat tak gambar nih???

Align Center

saat mana aku kena duduk dan korang bertiga berdiri bila nak ambik gambar. Kiut je kan? ;p

Ps://esok kelas pagi dan petang. Thesis tak gerak langsung. Coding tak start lagi. Present Progress minggu depan. Aku tunjuk gambar kita main bowling je kat slide presentation tuh nanti. Muahahahahah.

5 comments:

oDiN said...

kwek kwek

0ren said...

oi cekkeya..aku ngat berchenta apela td..ble nye nk berchenta betul2 ni..huhu...xkan nk single jew..wakaka..;)

cekkeya said...

@odin: ahahah siyottt laaa..

@Oren: oh cik oren oiiii, i kan mmg ske buat gempak camtuh. ahahha

tawawfayakof said...

hari ni malas betul nak membaca. jap lagi nak gi minum.

aku baca tajuk je. so i reply:
"ok jom"

cekkeya said...

tawawfayakof, ceh, nyampes aku. ahaha
bz tahap YB nih. ahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...