Wednesday, December 30, 2009

~Oh, Encik Azam!

Setiap kali nak tukar calendar baru, tahun baru, mesti ada soalan tentang azam.

“Tercapaikah azam anda tahun ini?”

“Apakah azam anda tahun hadapan?”

Pendek kata, semua tentang AZAM.

Tak pernah pulak orang tanya apa AZAM aku. Tapi, aku dengan tak malu dan bermurah hati dan rajin serta dengan tersenyum simpulnya aku menaip:

AZAM02: Nak lepas PMR dengan jaya.

AZAM04: Nak lepas SPM dengan jaya.

AZAM06: Nak lepas Matriks dengan jaya.

AZAM09: Nak lepas Degree dengan jaya.


Oh, semua tuh tipu, azam aku tiap-tiap tahun bukan satu, bukan dua, tapi banyak azam yang aku pasang dalam hati tiap-tiap tahun. Aku tak rajin nak menaip azam, sebab nanti orang kata angan-angan taik ayam. Ahahha

Tapi, Selamat Tahun Baru 2010, Semoga tahun baru Masihi nih dan juga tahun baru Hijrah membawa kita semua ke satu tingkat lagi yang lebih dekat dengan-Nya, penuh dengan keceriaan dan kegumbiraan.

2009 dalam memori tak lama lagi, biar pergi semua duka, semua cerita sedih, semua cerita masin, pahit, mari kita panggil ceria dan gumbira.

Kepada Encik Azam, saya carry forward kamu ke tahun hadapan. Kesian kan? hahaha

Ps://Kepada ANA, classmate CS230 dulu yang dah nak bersalin tak lama lagi, ku doakan semua baik-baik sahaja.

8 comments:

mAi iRA said...

jgn kaco abg azam aku.. ehem mpp fac kite tuh hahahahahah

cekkeya said...

ahhaha takde maknenye, nt aku berebut ngn ko pasal azam tuh. ahhaha

misz_cadbury said...

selamatlah merealisasikan azam ko yan..hahaha..selamat thn baru my fren..

cekkeya said...

ok sue, ko pun sama. !!!

farahana said...

thanks yan.. amin, semoga semuanya selamat... (yes da masuk tahun baru, bby tahun baru...) hihi

0ren said...

azam10: nk kawen ngan abg azam..wakakka..bukan2..nk lepas master dengan jaya..hehe

Her.Jaded.Playlist said...

ape yg di"carry" forward tu? Plan D ke? sbb selalunye sy pun carry fwd yg tu jugak. haha.

"Move Along" sgt perfect la...tak terfikir pun pasal lagu tu.

Nmpaknye yan bleh ah jadi peminat tyson gak. ;p

cekkeya said...

@Oren: ahahha nt yan nak cuba carik orang nama azam. ekekekke

@izzy: plan D tuh mmg btul, dan byk lagi yg dibawa ke depan. eekekekkeke

lagu move along tuh antara fevret dalam mp3. ahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...