Monday, July 27, 2009

Hatiku dibelah Tiga, Oh!

Dah lama rasanya tak apdet blog nih. Rasa malas sudah mula menyelimuti sebahagian dari diri ini. ecececeh...bahasa bunga-bunga aku dah kuar dah nih...ahahaha

Ok ok, sebelum bahasa-bunga-bunga aku bertukar jadi bunga para-para-sakura, baik aku bagi intro cepat-cepat. Tajuk entry nih, “Hatiku dibelah Tiga, Oh!” pernah aku jadikan sebagai status Yahoo Messenger.

Ada la beberapa orang yang komen dan buzz. Siap tanya kenapa dan mengapa. Tak kurang jugak yang menyakat:

“peh status... kemain lagi”

“meh ak belah lg 15. Biar jd 18. hahaha”

“jgn belah tiga, belah la 4, hahahha”


Walau apa-apapun, korang memang very-the-busy-body…ahahahahah Kalah minah kpochi, si laser a***n, pah bedah dan gelaran gelaran seumpamanya.

Ok, enough for the intro.

Pernah tak, tiba-tiba, kita kena buat satu keputusan, yang kita sendiri tak tahu nak fikir dan pilih?

Tak tahu nak timbang buruk dan baik keputusan yang kita buat. Kalau boleh senang senang, ambik ‘keputusan’, kemudian ‘timbang’ atas dacing penimbang, dan kita boleh tengok berat dia, sama ada, “berat BAIK: 5 kilogram, berat BURUK: 3.5 kilogram”, aku akan beli mesin timbang tuh.

Kalau kita berada dalam persimpangan 3 jalan, dan disuruh memilih satu jalan antara ketiga-tiga itu, apa yang akan kita buat? Ok, jangan ambik contoh 3 jalan. Aku tukar kepada contoh 2 jalan. Untuk buat pilihan antara 2 jalan pun sudah cukup buat kita tak selesa. Betul tak? Mesti rasa cam tak best kan?

Masa nak buat pilihan nih la, masa tuh jugak baru nak bukak buku agama, cari cara-cara nak solat istikharah (oh, terasa diri ini begitu jahil tentang agama tatkala itu) ahaha, masa tuh jugak la baru nak sebuk tanya orang sana, tanya orang sini, masa tuh jugak la duduk termenung fikir benda yang tak sudah...

Pokok pangkalnya, walau apa jalan yang kita pilih, harap-harap DIA yang Maha Esa akan sentiasa disisi dikala kita susah atau senang sepanjang perjalanan tuh. Harap-harap kita akan sentiasa dirahmati-Nya sepanjang perjalanan tuh. Harap-harap semuanya baik-baik sahaja. Amin...

Ps: //aku baru sahaja dua minggu mendaftar di UTM. Akhirnya, UTM di Hati...Wish me LUX eh kawan-kawan...!

selingan: al-Fatihah untuk Yasmin Ahmad. Pengarah kreatif yang aku amat kagum dengan hasil kerjanya...

6 comments:

kuizikel said...

ni nak pilih calon adik ipar aku ke sampai 3 orang ni.. meh bg aku tapis..haha

~wan~ said...

pe yg smpai 3 ni yan??nk trus study ke?nk kawin ke?nk keje ke? hahaha...kawin je dgn pak arab 2...ada motobike yan...hahahha...wish u good luck..

tawawfayakof said...

fuu.. cari market kat UTM ar plak yan..

cekkeya said...

@kui
hahaha calon adik ipar???muahaha kang aku bagi ko pilih eh?

@cWan
hahah tak habis2 pak arab...

@tawawfayakof
market kat UTM? ada ada je la ko...ahaha

Her.Jaded.Playlist said...

kau dh smpai dulu la utm..1st choice aku nk smbg pun kat utm..course ape? All the best there ;D

cekkeya said...

@her.jaded.playlist
course sama cam dulu gaks, meh la reramai meriahkan utm plaks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...