Monday, September 20, 2010

Risik dan Sirih Junjung ;)

Tak sempat lagi nak update cerita pasal raya. Akakku Nurul Fauzana, dah ulas panjang lebar dah tentang raya 1431H nih. Cerita raya dia dan aku lebih kurang, sebab kami beraya bersama sampai lah raya keenam ;)

Ok, sementara masih fresh dan bertenaga lagi, minda masih belum serabut sangat, meh aku story tentang Majlis Pertunangan cik Nisa yang aku pergi Sabtu lepas 18/9/2010.

Dah nak kahwin dah kawan aku sorang nih. Meletop segala persiapan, baju, mekap, cunnn je semua, memang dah boleh kahwin dah masa tunang nih. Patut terus je 3 in 1, risik, tunang, nikah. Selamat kan? ehehehe.

Seminggu sebelum raya kot, tup tap tup tap, dapat lah SMS dari tuan punya badan, kata nak bertunang sekian dan sekian. Aku yang baru bangun tidur masa tuh, terus je segar mata. Biar betul minah nih?

Rezeki, jodoh, ajal dan maut kita tak tahu, kan? Apa-apapun, aku doakan Nisa dan Syafiq berbahagia sampai hujung nyawa ;) tiru ucapan akak aku. ekekekek

Jom tengok gambar eh.

Nisa merenung masa depan.


Sue yang menunggu giliran.


Sue, Nisa, Ita, Geng Teknik BP masa sekolah dulu ;) Rindu gosip masa sekolah dulu, sampai bila berjumpa, masing-masing ketawa mengilai. ekekekkeke


2 Keping gambar bawah nih, ehsan dari Sheila, dengan kamera DSLR dia


Dah macam pasangan pengantin dah gamaknya. Yang pakai baju melayu tuh, tunang Nisa - Syafiq.

Dari kiri atas: Nurul, Sue, Awynn, Sheila, Nisa

Oh, lupa pulak. Gambar yang ada tulis date n time tuh, ikhsan dari Nisa sendiri. ;) Nisa, sekali lagi, Selamat Bertunang eh ;) Aku doakan yang baik-baik aje tuk ko.

P/s: kepala pening je rasa. tak sempat nak update panjang dan lebar. Neway, thanx Sue 4 d ride (^_^)V

6 comments:

momo chan love hyunie said...

aish..anda ni tepek gambo org je..anda pulak bile?heee~

cekkeya said...

ish momo. ko jangan tanya aku, ko tuh patut dah boleh dah tuh. ahhahaa

aku tunggu seru momo ;)

hanisa said...

yan, sentap aku bace post ko ni....
ingatkan nisa tu aku, hahahaha....
same name plk ngn ko nye kawan.....
hehehe, tbe2 je terperasan......
nway, congrats ek kat nisa tu,

cekkeya said...

isyh nisa, ko memang dah dirisik eh? tuh yg sentap sentap tiba2 nih, kan? ahahha ko bila lagi nisa, nabila dah dirisik, ahahah

hanisa said...

da name pun nabila yg da dirisik, bukan hanisa......
laaaa, malas btol aku nak mnjawap soalan ko tu.......
ko la, bile turn ko plk??????

cekkeya said...

haisyhhh, aku pun malas la nak menjawab soalan cenggini. ekekekekekek tanya kat ko boleh pulak kan?

ko tunggu je nisa, aku mesti jemput punye. ahahah aku tunggu ko dulu la camnih. ;) adil dan saksama. ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...