Tuesday, September 15, 2009

~Dari Jauh Ku Pohon Maaf

♪♫ Jemur mengkuang di tengah laman, siang berpanas malam berembun
Syawal yang indah sudah menjelang, jauh dan dekat datang berhimpun…


Nama Pengirim: Miss X

Lokasi Pengirim:
Colorado State University

Ucapan: Salam Aidilfitri terutamanya kepada Abah di kampung, nantikan kepulangan anakanda. Chewahhh, anakanda tuh… jap jap ada lagi nih…

Tangan dihulur jari disusun, salah dan silap harap diampun (^()^)

Buat Abang Am, Kak Ainee, Kak Ana, Abang Amir, Awa, Adik, Husna, Aimi, Makcik: Selamat Hari Raya, jangan lupa duit raya untukku. ahhaha

Buat rakan CS230,

Emaruko, Dat, Ana, Iqa, Mahirah, Aalyaa, Azeala, Fazyla, Azima, Izzaidah, : sangat mintak maap, kalau ada tersalah bahasa, terngumpat, terngata, terkutuk, aku tau aku banyak buat salah kat korang, halalkan makan minum aku, eh? Serius, aku rindu nak borak-borak kosong dengan korang semua!!!

Cik Wan, Azuan, Ekang, Fahmi, Luffi, Duan: sorry banyak-banyak, selalu terkutuk korang, eh, dah tiga tahun kan kita kenal???

Buat rakan Teratai:

Yah, Amatine, Naimah, Ida, Ita, Ramlah: sepanjang duduk sama-sama satu bilik, sorry sangat kalau korang terkecik hati, halal makan minum semua eh...!!! Yah, Atin, rindu nak gosip dan ketawa kuat-kuat dengan kamu!!!

Buat rakan Infos:

Miera momo, Chuna, Liya, Kak Zuli: Even kita kenal sekejap je, tapi semua salah silap mintak ampun eh? Sepanjang kita tidur sekatil sama-sama, terima kasih banyak-banyak sebab korang terpaksa korbankan space katil untuk aku yg besar gedabak nih. Aku rindu nak nyanyi sama-sama dengan korang, sambil gelak dan jerit kuat-kuat!!!

Buat rakan lain, walaupun nama tak disebut, aku tetap ingat kat korang, aku cuma manusia biasa yang tak pernah lepas dari kesalahan, MINTAK AMPUN DAN MAAP, Raya nanti jemput datang rumahku di Sarang Buaya, Batu Pahat, Johor. Aku akhiri entry ini dengan beberapa rangkap pantun:


Crocodile Hunter nyekeli boyo,
Endas singo tugu singopuro,
Aku sekeluargo ucapne selamat hari royo,
Keluputan seng akeh-akeh dingapuro.

Godong kupat janor kelopo,
Mangan jenang karo silo,
Baju royo mu werno opo?
Ojo madani langsir kulo

Baju ne kuning sampen ne ijo,
Sarapan gemblong tutul le koyo,
Seng okeh eleng nyowo,
Ati-ati nek dewek’an dolan royo.

Ketemu meneh, yo.


ps://Sapa tak paham makna nih, sila bukak kamus jawa, ahahha Dengan ucapan ini, ibarat macam lebih 20 kad raya aku dah pos. Jimat duit beli kad raya, dakwat pen, setem, dan tak lupa juga jimat daripada upah adik aku, ahahha ♥

10 comments:

vanilla bean said...

P/S : Aku ketawa perlahan k. g ketawa kuat2 tu korang jek.hahahaaa

vanilla bean said...

Jaluk ngapuro... untuk gapo2 lah. :p

cekkeya said...

@vanilla: ye la tuh, ko memang ketawa sambil tutup mulut je. ahahah ye, podo podo wae...

momo chan love hyunie said...

erk..aku ase mcm bc pantun bhs kelate la plak..yo.yo.ya a awwwww

farahana said...

kehadapan yan yg di ingati.. selamat hari raya ana ucapkan, halal kan makan dan minum ana selama ni yer.. ada masa nant kita jumpa k.
(skema)(muka serius)..:P

~wan~ said...

ok yan 0-0 r...

oDiN said...

untuk adik odin takde ker ? :)

Wan SheVa said...

slmt ari raye..
maap zahir je batin xde..
hahahhaa

Darnia Aqilah said...

selamat ari raya maaf zahin batin..salam sayang dari insan yang jauh d perantauan..hik3 yan senang2 mai la umah dat kat kulim..kekkeke leh bwk jln2..huhuhu rindu dkt yan jugak..dah xde geng nk g joging subuh ari..muahahhaha

cekkeya said...

@momo: pantun kelantan eh? ahhaha mung nih..dok aihhh..eh, mana duit raya aku? ahahha

@farahana: ye puan ana yang tak diingati selalu, ahahahah sama-sama gak eh, bila nak bersalin nih?

@wan: 0-0? eheheh aku menang la, 0-1...ahahah

@odin: adik odin? hahahah adik kalau mahu duit raya, meh akk bagi singgit. ahahha adik selalu wish kat akk, akak tak leh wish kat adik. ahahah

@wan_sheva: ahahaha zahir la sangat...sama sama eh, 0-0

@darnia: ye dat, akan ku sampai kulim pada tahun tahun yang akan datang, tapi entah bila ...ahahha nak joging subuh hari? ehehhe yan dah pancit la skang nih. dok puasa boleh la turun sket berat.hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...