Friday, February 21, 2014

Lawak Basi

Semalam aku dan seorang kawan pergi ke pasar malam sekitar jam 5.30petang. Tengah-tengah berjalan, ada la sorang peniaga menjual tikar (ala-ala evamatik) RM10/pc.



Aku pun beli la tikar nih satu. Pakcik peniaga tadi nih terus panggil sorang girl nih, "Yang, nih kasik adik nih 1."

Habis je beli belah kat pasar (amboi, pasar pun jadikkkk jugak tempat beli belah), kitorang pun balik la.

Tiba-tiba aku teringat dolu-dolu punya cerita (ada la dekat setahun kebelakang). Pakcik peniaga yg sama jual jugak cadar. Masa aku belek-belek cadar, kemain dia promot. Cadar yang ini cantik lah. Yang itu lah. Pastuh suruh aku ambik 2 cadar terus.

Agak-agak dia malas dah nak layan aku (tunjuk corak itu ini tak berkenan), dia tunjuk pulak cadar saiz Queen n King.

Aku cakaplah,"Saya nak yang single, takmo yg queen."

Dia jawab, "Laa. Single lagi ke? ABANG pun single lagi," sambil tersengih-sengih gaya kerang busuk.

Mak aih. Lebih sudah ini pakcik. Tup tup gelarkan diri ABANG. Haaaa, terus aku sengih dan kata "Takpelah. Lainkali la saya tengok. Terima kasih." Haha

Ok tak lawakkkk? :) takpelah. Saja cerita sebab sudah basi, tapi tiba-tiba teringat.

Tapi sekarang, pakcik tuh sudah DOUBLE, bukan SINGLE lagiiii. :)

ps://tikar yg RM10 ala-ala evamatik tuh, kawan aku kata dekat Mydin KL RM5/pc. Mak aih. Murah gilossss! :)

posted from Bloggeroid

1 comment:

Budak Perempuan Biasa said...

pasar malam kat mana rm10 tuh??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...